Gestoomde Zalm met Citroencouscous en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kippenbouillon van tablet
  • 450 g Schotse zalmfilet
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
  • 250 g couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mandarijn of clementine, geperst
  • 25 g verse bieslook fijngesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar het stoomvocht.
  • Schep de bevroren doperwten en de maïskorrels door de droge couscous.
  • Roer de olijfolie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
  • Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
  • Leg op elk bord een stuk gestoomde zalm.
  • Schenk desgewenst wat van het stoomvocht over de couscous.
  • Bestrooi elk gerecht met verse bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij de citrusachtige smaak van de citroencouscous en de malse zalm.

Voedingswaarden

Calories: 553 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Magnetron koken / Vis
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij