Gestoomde Zeebaarspakketjes met Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets à 120 gram geschubd
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram winterpeen julienne gesneden
  • 100 gram prei julienne gesneden
  • 100 gram venkel fijngesneden
  • 120 gram boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de winterpeen en snijd hem samen met de prei in julienne (fijne reepjes).
  • Neem 4 vellen vetvrij papier.
  • Verdeel de groenten in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groenten een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
  • Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
  • Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn.
  • Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
  • Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Stoom op 85°C gedurende 12 minuten.
  • Leg de papillotten op borden.
  • Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.

Wijnadvies:

Een lichte en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de subtiele smaak van de zeebaars en de verse groenten.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij