Gestoomde Zeebaarspakketjes met Groenten
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets à 120 gram geschubd
- 100 ml witte wijn
- 100 gram winterpeen julienne gesneden
- 100 gram prei julienne gesneden
- 100 gram venkel fijngesneden
- 120 gram boter
- Peper
- Zout
Instructies
- Schil de winterpeen en snijd hem samen met de prei in julienne (fijne reepjes).
- Neem 4 vellen vetvrij papier.
- Verdeel de groenten in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groenten een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
- Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
- Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn.
- Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
- Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
- Stoom op 85°C gedurende 12 minuten.
- Leg de papillotten op borden.
- Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.
Wijnadvies:
Een lichte en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de subtiele smaak van de zeebaars en de verse groenten.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g