Gestoomde Zeewolf met Courgette en Sinaasappel
Equipment
- Oven met bakplaat
Ingrediënten
- ½ courgette
- 7½ gr verse basilicum
- 300 g zeewolffilet in 2 gelijke stukken
- 1 sinaasappel
- 25 g koude roomboter
- 50 ml droge vermout
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in zeer dunne plakjes.
- Vouw 2 stukken bakpapier van 50 cm dubbel en leg ze opengevouwen op het werkvlak.
- Leg de courgetteplakjes aan één kant tegen de vouwnaad.
- Scheur de basilicum grof boven de courgette en leg de stukken zeewolf erop.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil of snijd dikke plakjes van de schil af (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
- Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en verdeel deze samen met de sinaasappelrasp of -plakjes over de vis.
- Besprenkel de vis met de droge vermout.
- Vouw de pakketjes dicht en leg ze naast elkaar op de warme bakplaat.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de vis en groenten in ongeveer 10 minuten gaar worden (het papier wordt lichtbruin en bol).
- Leg de pakketjes met behulp van twee spatels op warme borden en open ze pas aan tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met kruimige aardappels of pilavrijst. Ook geschikt als tussengerecht bij een uitgebreider menu. Maak dan kleine pakketjes of buideltjes van.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g