Gestoomde Zeewolf met Courgette en Sinaasappel

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • gr verse basilicum
  • 300 g zeewolffilet in 2 gelijke stukken
  • 1 sinaasappel
  • 25 g koude roomboter
  • 50 ml droge vermout
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in zeer dunne plakjes.
  • Vouw 2 stukken bakpapier van 50 cm dubbel en leg ze opengevouwen op het werkvlak.
  • Leg de courgetteplakjes aan één kant tegen de vouwnaad.
  • Scheur de basilicum grof boven de courgette en leg de stukken zeewolf erop.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil of snijd dikke plakjes van de schil af (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
  • Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en verdeel deze samen met de sinaasappelrasp of -plakjes over de vis.
  • Besprenkel de vis met de droge vermout.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg ze naast elkaar op de warme bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de vis en groenten in ongeveer 10 minuten gaar worden (het papier wordt lichtbruin en bol).
  • Leg de pakketjes met behulp van twee spatels op warme borden en open ze pas aan tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met kruimige aardappels of pilavrijst. Ook geschikt als tussengerecht bij een uitgebreider menu. Maak dan kleine pakketjes of buideltjes van.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij