Geurige Aardappelspiesjes met Tijm en Knoflook

Porties: 8
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Dubbele spiesjes
  • kookpan
  • Magnetron (optioneel)
  • vork
  • theedoek

Ingrediënten

  • 750 gram krieltjes
  • Zout
  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • Zeezout

Instructies

  • Krieltjes koken: Kook de krieltjes in een pan met gezouten water gedurende ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze afkoelen.
  • Olie bereiden: Verwarm de olijfolie samen met de tijm en knoflook op een laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Laat dit mengsel afkoelen en bewaar op kamertemperatuur.
  • Spiesjes voorbereiden: Rijg de krieltjes aan dubbele spiesjes.
  • Roosteren: Rooster de spiesjes op de barbecue gedurende ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Keer de spiesjes halverwege om.
  • Olie gebruiken: Bestrijk de krieltjes regelmatig met de geurige olie tijdens het roosteren.
  • Bestrooi ze voor het serveren met zeezout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Bij deze geurige aardappelspiesjes past een frisse, droge witte wijn uitstekend, zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay. De frisse tonen van deze wijnen complementeren de aardse smaken van de tijm en knoflook perfect.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland