Geurige Groene Thaise Rundvleescurry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de groene currypasta:

  • 3 sjalotjes gepeld
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 10 lange groene chilipepers
  • 6 teentjes knoflook gepeld
  • ½ theelepel zwarte peperkorrels
  • eetlepels plantaardige olie
  • De steeltjes van 1 bosje koriander
  • 1 theelepel garnalenpasta optioneel
  • 1 stukje verse gemberwortel van 4 centimeter geschild
  • 2 stengels citroengras boven- en onderkant afgesneden
  • 3 kaffirlimoenblaadjes of de fijngeraspte schil van 2 limoenen

Voor de rundercurry:

  • 400 milliliter kokosmelk
  • eetlepel vissaus
  • 450 gram runderfilet of -lende in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 kaffirlimoenblaadjes gehalveerd
  • 2 rode chilipepers overlangs gehalveerd
  • 1 theelepel palmsuiker of bruine suiker
  • 1 handvol Thais basilicum of koriander in reepjes
  • 5 babyaubergines of 1 kleine gewone, steelaanzet afgesneden

Instructies

  • Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in een keukenmachine.
  • Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, voeg ze toe aan de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta, voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels olie toe.
  • Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn.
  • Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in een vijzel tot een fijn poeder.
  • Voeg dit toe aan de keukenmachine samen met de garnalenpasta, indien gebruikt.
  • Meng alles goed tot een pasta.
  • Verhit de olie in een grote pan of wok.
  • Voeg 3 à 4 eetlepels van de currypasta toe en verhit al roerend op middelhoog vuur tot het geurig is.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook.
  • Voeg vervolgens de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe zodra de olie van de melk begint te scheiden.
  • Verhit alles 3 à 4 minuten tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en schep de curry in voorverwarmde kommen.
  • Strooi de basilicum of koriander erover en serveer met kommetjes stomende jasmijnrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze geurige Thaise curry met vers bereide jasmijnrijst en een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.

Voedingswaarden

Calories: 415 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 30 g | Vet: 27 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand