Geurige Lamsboutjes met Rozemarijn

Geurige Lamsboutjes met Rozemarijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 lamsboutjes van ca. 350 g
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 4-6 takjes verse rozemarijn
  • 2 dl lamsbouillon
  • 2 el balsamicoazijn
  • Aardappelpuree en gestoomde groenten voor het serveren

Instructies

  • Wrijf de lamsboutjes in met zout en peper en plaats ze in een kookpan die in de airfryer past zonder de zijkanten te raken.
  • Wrijf het lamsvlees in met de gehakte knoflook en besprenkel het vervolgens met olijfolie.
  • Leg de takjes rozemarijn rondom en onder het lamsvlees.
  • Plaats de voorbereide pan met het lamsvlees in de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 220 °C en de timer op 20 minuten.
  • Voeg na 20 minuten de helft van de bouillon en azijn toe, verlaag de temperatuur naar 120 °C en stel de timer in op nog 2 uur.
  • Voeg de overgebleven bouillon en azijn 1 uur voor het einde van de baktijd toe.
  • Keer het lamsvlees tussentijds één keer om.
  • De lamsboutjes zijn klaar wanneer het vlees gemakkelijk van het bot af komt.
  • Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 34 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij