Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 4 lamsboutjes van ca. 350 g
- ½ tl zeezout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 4 teentjes knoflook gehakt
- 2 el olijfolie
- 4-6 takjes verse rozemarijn
- 2 dl lamsbouillon
- 2 el balsamicoazijn
- Aardappelpuree en gestoomde groenten voor het serveren
Instructies
- Wrijf de lamsboutjes in met zout en peper en plaats ze in een kookpan die in de airfryer past zonder de zijkanten te raken.
- Wrijf het lamsvlees in met de gehakte knoflook en besprenkel het vervolgens met olijfolie.
- Leg de takjes rozemarijn rondom en onder het lamsvlees.
- Plaats de voorbereide pan met het lamsvlees in de airfryer.
- Stel de airfryer in op 220 °C en de timer op 20 minuten.
- Voeg na 20 minuten de helft van de bouillon en azijn toe, verlaag de temperatuur naar 120 °C en stel de timer in op nog 2 uur.
- Voeg de overgebleven bouillon en azijn 1 uur voor het einde van de baktijd toe.
- Keer het lamsvlees tussentijds één keer om.
- De lamsboutjes zijn klaar wanneer het vlees gemakkelijk van het bot af komt.
- Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 34 g | Zout: 1.5 mg