Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 liter water
- 1 kilogram ossenstaart in stukken gezaagd
- 1 runderschenkel
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 winterwortels geschild en in stukjes
- 2 uien gepeld en gehalveerd
- ¼ knolselderij geschild en in blokjes
- 1 prei alleen het witte gedeelte, in ringen gesneden
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 1 takje lavas
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1 kruidnagel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 ºC Hetelucht Plus.
- Rooster de ossenstaart en runderschenkel in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het vlees gedurende de laatste 10 minuten van het roosteren.
- Schep het vlees over in een afgesloten stoomovenpan van 5,7 liter en voeg de specerijen toe.
- Plaats de pan in de stoomoven en stoom gedurende 2 uur op 100 ºC.
- Maak intussen de groenten schoon en snijd ze fijn.
- Voeg de gesneden groenten toe aan het vlees en laat nog 1 uur trekken.
- Zeef de bouillon door een schone, vochtige keukendoek.
- Pluk het vlees van de ossenstaart en voeg het terug toe aan de bouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bouillon kan warm worden gehouden in de stoomoven op 95 ºC.
Serveer eventueel met een groentegarnituur van bijvoorbeeld wortel, knolselderij en bladselderij. Indien gewenst kunt u wat Madeira toevoegen aan de bouillon. Kook de alcohol eerst uit voor gebruik.
Serveer eventueel met een groentegarnituur van bijvoorbeeld wortel, knolselderij en bladselderij. Indien gewenst kunt u wat Madeira toevoegen aan de bouillon. Kook de alcohol eerst uit voor gebruik.