Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Zware pan
Ingrediënten
- 1 kaneelstokje
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels bloem
- ½ theelepel kurkuma
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel fenegriekzaad
- ½ theelepel gedroogde munt
- 5 grote uien in dunne ringen gesneden
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 700 milliliter groente- of kippenbouillon
- Enkele takjes verse bladpeterselie fijngesneden
Instructies
- Verwarm een zware pan op matig vuur.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe.
- Dek af en fruit de uien zachtjes gedurende 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn, af en toe omscheppen.
- Verwijder het deksel van de pan en verhoog het vuur iets.
- Voeg de specerijen, munt en de resterende olie toe.
- Roer de bloem erdoor en bak alles regelmatig omscheppend gedurende 3 tot 4 minuten.
- Voeg geleidelijk alle bouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep gedeeltelijk afgedekt 30 tot 40 minuten pruttelen.
- Roer het citroensap en de suiker erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Schep de Perzische uiensoep in warme kommen, strooi er verse bladpeterselie over en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met vers gebakken platbrood of knapperig naanbrood voor een authentieke Perzische ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de aromatische smaken van de Perzische uiensoep.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g