Gevuld Rundshart
Sappig rundshart gevuld met een kruidige gehaktvulling, langzaam gegaard en geserveerd met een rijke saus.
Equipment
- mes
- grote braadpan,
Ingrediƫnten
Instructies
- Splijt het hart en verwijder vezels en bloedresten.
- Week het hart 1-2 uur in koud water en spoel af.
- Fruit de gehakte ui kort in 20 g boter.
- Meng met het gehakt, broodkruim, peterselie, eierdooier, zout en peper.
- Vul het hart met dit mengsel en naai de opening dicht.
- Verhit de resterende boter in een pan en bak het spek kort aan.
- Leg het gevulde hart bovenop het spek en dek af met de rest van het spek.
- Laat 1,5 uur zachtjes stoven met bouillon, af en toe bedruipen.
- Haal het hart uit de pan en verwijder de draad.
- Snijd in plakken en serveer met een saus van ingekookt braadvocht, gebonden met aardappelmeel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met spruitjes en gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 45 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g