Gevuld Rundshart

Een rustieke foto van gevuld rundshart, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. Het langzaam gegaarde rundshart is gevuld met een hartige mix van kruiden, groenten en broodkruim, zichtbaar in dikke plakken die de rijke textuur onthullen. Een drizzle van panjus versterkt de smaak, terwijl een garnering van verse peterselie een frisse touch toevoegt. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra kruiden en een schaaltje saus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Gevuld Rundshart

Sappig rundshart gevuld met een kruidige gehaktvulling, langzaam gegaard en geserveerd met een rijke saus.
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 rundshart
  • 150 g gemengd gehakt rund en varken
  • 1 ui
  • 4 el broodkruim
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 eierdooier
  • 6-8 dunne sneden vet spek
  • 500 ml bouillon
  • 2 tl aardappelmeel
  • 50 g boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Splijt het hart en verwijder vezels en bloedresten.
  • Week het hart 1-2 uur in koud water en spoel af.
  • Fruit de gehakte ui kort in 20 g boter.
  • Meng met het gehakt, broodkruim, peterselie, eierdooier, zout en peper.
  • Vul het hart met dit mengsel en naai de opening dicht.
  • Verhit de resterende boter in een pan en bak het spek kort aan.
  • Leg het gevulde hart bovenop het spek en dek af met de rest van het spek.
  • Laat 1,5 uur zachtjes stoven met bouillon, af en toe bedruipen.
  • Haal het hart uit de pan en verwijder de draad.
  • Snijd in plakken en serveer met een saus van ingekookt braadvocht, gebonden met aardappelmeel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met spruitjes en gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 45 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden