Gevulde aubergine van Hetty van Es
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 125 ml olijfolie voor frituren
- 2 middelgrote uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 kleine tomaten fijngesneden
- 1 groene paprika ontlijst en fijngesneden
- 1 eetlepel(s) verse peterselie fijngesneden
- zout en peper naar smaak
- 425 gram paneermeel
- 150 gram feta verbrokkeld
Instructies
- Blad verwijderen en aubergines in lengterichting halveren.
- Schep het vruchtvlees er tot 1 cm van de rand voorzichtig uit, zodat de aubergines op bootjes lijken.
- Het vruchtvlees fijnsnijden en apart zetten.
- De oven voorverwarmen op 180°C/ gas stand 4.
- In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin een paar minuten ui en knoflook sauteren tot ze zacht zijn.
- Gesneden aubergine toevoegen en in ong. 5 minuten zacht bakken.
- Tomaat, groene paprika en peterselie toevoegen en ong. 10 minuten laten sudderen.
- Van het vuur halen en overscheppen in een grote kom.
- Paneermeel toevoegen, tot een gelijkmatige massa vermengen en dit over de 4 uitgeholde aubergines verdelen.
- Feta erover strooien en de gevulde aubergines over een bakplaat verdelen.
- 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin is en de kaas gesmolten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of koud opdienen.