Gevulde Aubergines met Gehakt en Kaaskorst
Smaakvolle aubergines gevuld met gekruid gehakt, tomaat en een krokant laagje kaas. Een heerlijk gerecht uit de oven!
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 3 aubergines
- ½ ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels margarine
- 1 tomaat in stukjes of 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel paneermeel
- Zout of 1 bouillonblokje
- Zwarte peper
- Nootmuskaat
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels geraspte belegen kaas
- Tomatenketchup optioneel
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze in margarine tot ze glazig zijn.
- Voeg de gesneden tomaat of tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Roer het gehakt erdoor en bak het rul.
- Breng op smaak met zout of een bouillonblokje, zwarte peper, kerrie en nootmuskaat.
- Halveer de aubergines overlangs en maak inkervingen in het vruchtvlees.
- Kook de auberginehelften ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te rimpelen (niet gaar koken).
- Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de voorgekookte auberginehelften, zodat er een dun laagje vruchtvlees overblijft.
- Meng het vruchtvlees met het gehaktmengsel.
- Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas.
- Leg kleine klontjes margarine op de aubergines.
- Plaats de gevulde aubergines in een beboterde ovenschaal.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C tot er een goudbruin korstje ontstaat (ongeveer 15-20 minuten).
- Serveer eventueel met tomatenketchup.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Controleer regelmatig tijdens het bakken om overploffing te voorkomen
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Grenache of Tempranillo, past uitstekend bij dit gerecht en vult de hartige smaken aan.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g