Gevulde Aubergines met Gehakt en Kaaskorst

Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van gevulde aubergines (Boelansjé), geserveerd in een rustieke aardewerken schaal. De gehalveerde aubergines zijn gevuld met een gekruid gehaktmengsel, bedekt met goudbruin paneermeel, gesmolten kaas en een lichte strooiing van verse koriander. De presentatie wordt aangevuld met partjes limoen en kleurrijke chilipepers, op een tafel met levendige Mexicaanse textielpatronen en warm sfeervol licht. 🌶️🍆✨

Gevulde Aubergines met Gehakt en Kaaskorst

Smaakvolle aubergines gevuld met gekruid gehakt, tomaat en een krokant laagje kaas. Een heerlijk gerecht uit de oven!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels margarine
  • 1 tomaat in stukjes of 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Zout of 1 bouillonblokje
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • Tomatenketchup optioneel

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze in margarine tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gesneden tomaat of tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Roer het gehakt erdoor en bak het rul.
  • Breng op smaak met zout of een bouillonblokje, zwarte peper, kerrie en nootmuskaat.
  • Halveer de aubergines overlangs en maak inkervingen in het vruchtvlees.
  • Kook de auberginehelften ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te rimpelen (niet gaar koken).
  • Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de voorgekookte auberginehelften, zodat er een dun laagje vruchtvlees overblijft.
  • Meng het vruchtvlees met het gehaktmengsel.
  • Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas.
  • Leg kleine klontjes margarine op de aubergines.
  • Plaats de gevulde aubergines in een beboterde ovenschaal.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C tot er een goudbruin korstje ontstaat (ongeveer 15-20 minuten).
  • Serveer eventueel met tomatenketchup.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Controleer regelmatig tijdens het bakken om overploffing te voorkomen
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Grenache of Tempranillo, past uitstekend bij dit gerecht en vult de hartige smaken aan.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Midden Oosten
Jaargetijde: Herfst / Winter