Gevulde Aubergines met Pittig Lamsvlees
Een verrukkelijk Marokkaans gerecht waarbij aubergines worden gevuld met gekruid lamsgehakt en smaakvolle ingrediënten. De perfecte combinatie van hartige en kruidige smaken!
Ingrediënten
- 4 middelgrote aubergines
- 2 deciliter olijfolie
- 200 gram lamsgehakt rulgebakken
- Handvol geweekte rozijnen
- 50 gram fijngehakte uien
- 80 gram gekookte rijst
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 rood pepertje niet al te scherp
- Paneermeel
Instructies
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines totdat ze gaar zijn.
- Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
- Haal voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergines zonder de buitenkant te beschadigen.
- Hak het vruchtvlees grof en meng het met het rulgebakken lamsgehakt, gehakte uien, gekookte rijst, geweekte rozijnen, fijngehakt pepertje en koriander.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie.
- Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en bak de schotel 15 minuten in een matig hete oven, zodat er een heerlijk bruin korstje ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gevulde aubergines met pittig lamsvlees als een verrassend voorgerecht of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.