Gevulde Aubergines met Pittig Lamsvlees
Een verrukkelijk Marokkaans gerecht waarbij aubergines worden gevuld met gekruid lamsgehakt en smaakvolle ingrediënten. De perfecte combinatie van hartige en kruidige smaken!
		
		
		
	Ingrediënten
- 4 middelgrote aubergines
 - 2 deciliter olijfolie
 - 200 gram lamsgehakt rulgebakken
 - Handvol geweekte rozijnen
 - 50 gram fijngehakte uien
 - 80 gram gekookte rijst
 - 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
 - Zout naar smaak
 - Peper naar smaak
 - 1 rood pepertje niet al te scherp
 - Paneermeel
 
Instructies
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
 - Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines totdat ze gaar zijn.
 - Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
 - Haal voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergines zonder de buitenkant te beschadigen.
 - Hak het vruchtvlees grof en meng het met het rulgebakken lamsgehakt, gehakte uien, gekookte rijst, geweekte rozijnen, fijngehakt pepertje en koriander.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 - Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie.
 - Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en bak de schotel 15 minuten in een matig hete oven, zodat er een heerlijk bruin korstje ontstaat.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gevulde aubergines met pittig lamsvlees als een verrassend voorgerecht of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
					