AUBERGINES GEVULD MET LAMSGEHAKT

Gevulde Aubergines met Pittig Lamsvlees

Een verrukkelijk Marokkaans gerecht waarbij aubergines worden gevuld met gekruid lamsgehakt en smaakvolle ingrediënten. De perfecte combinatie van hartige en kruidige smaken!
Porties: 4 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aubergines
  • 2 deciliter olijfolie
  • 200 gram lamsgehakt rulgebakken
  • Handvol geweekte rozijnen
  • 50 gram fijngehakte uien
  • 80 gram gekookte rijst
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 rood pepertje niet al te scherp
  • Paneermeel

Instructies

  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines totdat ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Haal voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergines zonder de buitenkant te beschadigen.
  • Hak het vruchtvlees grof en meng het met het rulgebakken lamsgehakt, gehakte uien, gekookte rijst, geweekte rozijnen, fijngehakt pepertje en koriander.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie.
  • Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en bak de schotel 15 minuten in een matig hete oven, zodat er een heerlijk bruin korstje ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gevulde aubergines met pittig lamsvlees als een verrassend voorgerecht of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lamsvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Marokko