Bladerdeegstrüdel met drie soorten fruit

Gevulde Bladerdeegstrüdel met Gemengd Fruit

Porties: 9
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kleine appel zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 peer zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 perzik zonder pit, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker
  • 3 mespuntjes kaneel
  • 3 eetlepels jam naar keuze
  • 3-6 eetlepels fijngehakte noten
  • Vloeibare margarine om te besmeren
  • Poedersuiker
  • Extra noten naar keuze voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten (suiker, kaneel, jam, en noten).
  • Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd het in drie gelijke stroken.
  • Beleg elke strook in het midden met een verschillende vulling (appel, peer, perzik).
  • Vouw een zijde van het deeg over de vulling, bestrijk met margarine en vouw de andere zijde eroverheen.
  • Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonale inkepingen van 2 cm.
  • Bak de strüdels in de voorverwarmde oven op het middelste rek gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Bestrooi de strüdels voor het serveren met poedersuiker en extra gehakte noten naar keuze voor een mooie presentatie.
  • Serveer de warme strüdels als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.
 
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit fruitige dessert en zal de smaken mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Koek / Nagerecht - Dessert / Taart
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch / Zout arm