Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine appel zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 peer zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 perzik zonder pit, in blokjes gesneden
- 2 tl suiker
- 3 mespuntjes kaneel
- 3 eetlepels jam naar keuze
- 3-6 eetlepels fijngehakte noten
- Vloeibare margarine om te besmeren
- Poedersuiker
- Extra noten naar keuze voor decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Meng elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten (suiker, kaneel, jam, en noten).
- Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd het in drie gelijke stroken.
- Beleg elke strook in het midden met een verschillende vulling (appel, peer, perzik).
- Vouw een zijde van het deeg over de vulling, bestrijk met margarine en vouw de andere zijde eroverheen.
- Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonale inkepingen van 2 cm.
- Bak de strüdels in de voorverwarmde oven op het middelste rek gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Bestrooi de strüdels voor het serveren met poedersuiker en extra gehakte noten naar keuze voor een mooie presentatie.
- Serveer de warme strüdels als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.