Gevulde Bladerdeegtorentjes met Vegetarische Mix en Geitenkaas

Een rustieke houten tafel met goudbruine, knapperige bladerdeegtorentjes, gevuld met een vegetarische mix, groenten en romige geitenkaas. De torentjes worden geserveerd op een keramisch bord met een frisse tomatensaus. Ernaast liggen verse courgette, tomaten, een stuk geitenkaas, gemengde sla en knapperig stokbrood.

Gevulde Bladerdeegtorentjes met Vegetarische Mix en Geitenkaas

Verfijnde bladerdeegtorentjes gevuld met een vegetarische mix, groenten en geitenkaas, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 0.5 el boter om in te vetten
  • 75 g boter
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 g geitenkaas Bettine Blanc
  • 0.5 groentebouillontablet
  • 0.5 el mangochutney potje
  • Peper
  • 1 prei
  • 250 g vegetarische mix Tivall
  • 0.25 liter tomatensap
  • 1 tomaat
  • 1 ui

Instructies

  • Vorm van de vegetarische mix 4 platte schijven.
  • Verhit 2 el boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten en leg ze op een bord.
  • Breng water aan de kook, kruis de tomaat in, dompel kort onder, spoel koud af en ontvel.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder pitjes en snijd in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was courgette, snijd in stukken en reepjes.
  • Was prei, snijd in stukken en reepjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.
  • Laat het bladerdeeg ± 5 minuten ontdooien.
  • Klop de eidooier los.
  • Steek rondjes uit het bladerdeeg.
  • Leg 2 rondjes op de bakplaat, beleg met geitenkaas, vegetarische schijf en bladerdeegrondje.
  • Bestrijk de bovenkant met eidooier.
  • Bak de torentjes ± 25 minuten goudbruin.
  • Smelt 25 g boter, fruit de helft van de ui glazig.
  • Voeg tomatensap toe, breng aan de kook en verkruimel het bouillontablet er boven.
  • Roer de mangochutney erdoor, breng op smaak met peper en laat ± 5 minuten koken.
  • Verhit de rest van de boter, bak de prei, courgette en de rest van de ui ± 5 minuten.
  • Roer de tomaatblokjes erdoor.
  • Verdeel de saus over borden, schep het groentemengsel erbij en zet de torentjes erop.
  • Serveer met gemengde sla en stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer met een frisse salade en stokbrood.
Wijnadvies:
  • Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een droge witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Ovenschotel / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch