Gevulde Bladerdeegtorentjes met Vegetarische Mix en Geitenkaas
Verfijnde bladerdeegtorentjes gevuld met een vegetarische mix, groenten en geitenkaas, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 0.5 el boter om in te vetten
- 75 g boter
- 1 courgette
- 1 ei
- 100 g geitenkaas Bettine Blanc
- 0.5 groentebouillontablet
- 0.5 el mangochutney potje
- Peper
- 1 prei
- 250 g vegetarische mix Tivall
- 0.25 liter tomatensap
- 1 tomaat
- 1 ui
Instructies
- Vorm van de vegetarische mix 4 platte schijven.
- Verhit 2 el boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten en leg ze op een bord.
- Breng water aan de kook, kruis de tomaat in, dompel kort onder, spoel koud af en ontvel.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder pitjes en snijd in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Was courgette, snijd in stukken en reepjes.
- Was prei, snijd in stukken en reepjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.
- Laat het bladerdeeg ± 5 minuten ontdooien.
- Klop de eidooier los.
- Steek rondjes uit het bladerdeeg.
- Leg 2 rondjes op de bakplaat, beleg met geitenkaas, vegetarische schijf en bladerdeegrondje.
- Bestrijk de bovenkant met eidooier.
- Bak de torentjes ± 25 minuten goudbruin.
- Smelt 25 g boter, fruit de helft van de ui glazig.
- Voeg tomatensap toe, breng aan de kook en verkruimel het bouillontablet er boven.
- Roer de mangochutney erdoor, breng op smaak met peper en laat ± 5 minuten koken.
- Verhit de rest van de boter, bak de prei, courgette en de rest van de ui ± 5 minuten.
- Roer de tomaatblokjes erdoor.
- Verdeel de saus over borden, schep het groentemengsel erbij en zet de torentjes erop.
- Serveer met gemengde sla en stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met een frisse salade en stokbrood.
- Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g