Gevulde broodbol met spinazie

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g gerookt ontbijtspek in dunne reepjes
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 600 g panklare spinazie
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • peper
  • 2 fougasse de boulogne voorgebakken

Instructies

  • In wok olie verhitten.
  • Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken.
  • Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken.
  • Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
  • In spekvet knoflook 30 seconden bakken.
  • Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken.
  • In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen.
  • Zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
  • In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Topjes van broden eraf snijden en bewaren.
  • Broden voorzichtig uithollen.
  • Broden vullen met spinazie mengsel.
  • Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm of lauwwarm serveren.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 19 g | Vet: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken