Gevulde Champignons Gehaktbrood

Een rustieke houten tafel met plakken gehaktbrood, waarin reuzechampignons rechtop zichtbaar zijn. Het gehakt is mooi bruin gebakken, sappig en gevuld met kruiden, paprika en stukjes ui. Geserveerd met geroosterde aardappelen en sperziebonen. De achtergrond toont een warme, herfstachtige keuken met gezellige verlichting.

Gevulde Champignons Gehaktbrood

Een origineel gerecht met reuzechampignons verstopt in gekruid gehakt. Gegaard in de oven voor een smaakvolle en verrassende maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • boter
  • citroensap
  • 1 ei
  • 500 gram gehakt
  • knoflook
  • melk
  • ½ paprika
  • ½ paprika
  • 5 takjes peterselie
  • peper
  • 1 ½ sneetje wittebrood
  • zout
  • 5 reuzechampignons
  • 1 ui
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder

Instructies

  • Was de 5 reuzechampignons en maak ze schoon.
  • Breng water met citroensap aan de kook en kook de champignons daar ± 3 minuten in.
  • Maak 500 gram gehakt aan met het in melk geweekte 1 ½ sneetje wittebrood, 1 ei, zout, peper, de kruiden, 1 fijngesneden ui, de uitgeperste knoflook, de fijngesneden ½ paprika en de fijngemaakte 5 takjes peterselie.
  • Beboter een cakevorm en doe de helft van het gehakt erin.
  • Druk de champignons er rechtop in en vul op met de rest van het gehakt.
  • Zet de vorm afgedekt in een bak heet water en schuif deze in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Laat het gehakt in ± 45 minuten gaar worden.
  • Til de cakevorm uit de oven, laat eventueel bovendrijvend vet weglopen en maak de randen los.
  • Stort het gehakt en snijd het daarna in niet te dunne plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het gehakt in plakken. Lekker met aardappelpuree en groenten.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter