Gevulde Champignons Gehaktbrood
Een origineel gerecht met reuzechampignons verstopt in gekruid gehakt. Gegaard in de oven voor een smaakvolle en verrassende maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Was de 5 reuzechampignons en maak ze schoon.
- Breng water met citroensap aan de kook en kook de champignons daar ± 3 minuten in.
- Maak 500 gram gehakt aan met het in melk geweekte 1 ½ sneetje wittebrood, 1 ei, zout, peper, de kruiden, 1 fijngesneden ui, de uitgeperste knoflook, de fijngesneden ½ paprika en de fijngemaakte 5 takjes peterselie.
- Beboter een cakevorm en doe de helft van het gehakt erin.
- Druk de champignons er rechtop in en vul op met de rest van het gehakt.
- Zet de vorm afgedekt in een bak heet water en schuif deze in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Laat het gehakt in ± 45 minuten gaar worden.
- Til de cakevorm uit de oven, laat eventueel bovendrijvend vet weglopen en maak de randen los.
- Stort het gehakt en snijd het daarna in niet te dunne plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gehakt in plakken. Lekker met aardappelpuree en groenten.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g