Gevulde Kalkoen Saltimbocca met Cranberryjus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kalkoenschnitzels à ca. 125 g
  • Bloem
  • Peper
  • 1 tl salie
  • 4 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie
  • 3 el rode port
  • 2 el cranberrycompote uit potje
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kalkoenschnitzels op een plank en bedek ze met plasticfolie.
  • Rol ze met een deegroller voorzichtig wat platter.
  • Halveer de schnitzels, haal ze door de bloem en bestrooi ze met peper en salie.
  • Beleg elke schnitzel met een plakje parmaham.
  • Vouw de schnitzels dubbel en zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de schnitzels in ca.
  • 4 minuten rondom bruin.
  • Haal de schnitzels uit de pan en houd ze warm in de oven.
  • Voeg de port, cranberrycompote en 3 eetlepels water toe aan de pan.
  • Roer de jus goed door en laat hem op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de schnitzels met de cranberryjus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of Grenache, past goed bij dit gerecht.
Variaties:
  • Vervang de parmaham door prosciutto of serranoham.
  • Voeg extra groenten toe aan de saus, zoals champignons of uien.
  • Serveer de schnitzels met rijst of pasta.
Tip:
  • Gebruik verse salie voor een extra smaakvolle saltimbocca.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalkoen