Gevulde Konijnepoten met Dragon en Bacon, geserveerd met Mosterd-Wijnsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gevulde konijnepoten:

  • 4 konijnepoten zonder botten (door poelier laten bereiden)
  • 150 gram gehakt
  • 50 gram boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram dun gesneden bakbacon

Voor de saus:

  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel zeer fijngehakte dragon

Instructies

Voorbereiden:

  • Laat de botten verwijderen uit de konijnepoten door de poelier, maar laat een klein botje naar het uiteinde toe zitten.
  • Meng het gehakt met boter, knoflook, dragon, zout en peper.
  • Vul de konijnepoten royaal met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
  • Omwikkel elke gevulde poot met dunne plakjes bacon.
  • Bewaar de voorbereide konijnepoten afgedekt in de koelkast.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Plaats de gevulde konijnepoten in een ovenschaal en bak ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de konijnepoten voor het serveren in plakken en leg ze op borden.
  • Schep een beetje saus naast de konijnepoten.
  • Serveer met groene asperges.

Voor de saus:

  • Bak de sjalot zacht in boter gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg witte wijn, kippenbouillon en mosterd toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Roer de fijngehakte dragon door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gevulde konijnepoten met dragon en bacon, geserveerd met een smaakvolle mosterd-wijnsaus en groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild