Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevulde konijnepoten:
- 4 konijnepoten zonder botten (door poelier laten bereiden)
- 150 gram gehakt
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte dragon
- Peper en zout naar smaak
- 200 gram dun gesneden bakbacon
Voor de saus:
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 dl witte wijn
- 1 dl kippenbouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 2 dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel zeer fijngehakte dragon
Instructies
Voorbereiden:
- Laat de botten verwijderen uit de konijnepoten door de poelier, maar laat een klein botje naar het uiteinde toe zitten.
- Meng het gehakt met boter, knoflook, dragon, zout en peper.
- Vul de konijnepoten royaal met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
- Omwikkel elke gevulde poot met dunne plakjes bacon.
- Bewaar de voorbereide konijnepoten afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Plaats de gevulde konijnepoten in een ovenschaal en bak ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de konijnepoten voor het serveren in plakken en leg ze op borden.
- Schep een beetje saus naast de konijnepoten.
- Serveer met groene asperges.
Voor de saus:
- Bak de sjalot zacht in boter gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg witte wijn, kippenbouillon en mosterd toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Roer de fijngehakte dragon door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gevulde konijnepoten met dragon en bacon, geserveerd met een smaakvolle mosterd-wijnsaus en groene asperges.