Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- Mes en snijplank
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 struikjes paksoi
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels sesamzaad potje à 45 g
- 1½ eetlepel Japanse sojasaus
- 4 forellen à ca. 200 g
- Grof zeezout
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
- Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
- Houd 4 paksoibladeren met steel apart, snijd de rest van de paksoi in flinterdunne reepjes.
- Verhit olie in een wok en fruit de peperreepjes ca.
- 1 minuut.
- Voeg de gesneden paksoi toe en bak al omscheppend in ca.
- 1 minuut beetgaar.
- Meng 1 eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door de paksoi.
- Dek de schaal eventueel af en zet in de koelkast.
- Vet een ovenschaal in met ½ eetlepel olie.
- Spoel de forellen af en dep droog met keukenpapier.
- Vul de buiken van de forellen met de paksoi en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Bestrijk de forellen met de rest van de sesamolie.
- Strooi de rest van het sesamzaad erover en maal grof zeezout erboven.
- Zet de schaal eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Neem de schaal uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
- Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forellen in ca.
- 15 minuten gaar.
- Verwarm vier borden voor.
- Leg de apart gehouden paksoibladeren op de borden en leg de forellen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g