Gevulde Oosterse Forel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 struikjes paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels sesamzaad potje à 45 g
  • eetlepel Japanse sojasaus
  • 4 forellen à ca. 200 g
  • Grof zeezout
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
  • Houd 4 paksoibladeren met steel apart, snijd de rest van de paksoi in flinterdunne reepjes.
  • Verhit olie in een wok en fruit de peperreepjes ca.
  • 1 minuut.
  • Voeg de gesneden paksoi toe en bak al omscheppend in ca.
  • 1 minuut beetgaar.
  • Meng 1 eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door de paksoi.
  • Dek de schaal eventueel af en zet in de koelkast.
  • Vet een ovenschaal in met ½ eetlepel olie.
  • Spoel de forellen af en dep droog met keukenpapier.
  • Vul de buiken van de forellen met de paksoi en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Bestrijk de forellen met de rest van de sesamolie.
  • Strooi de rest van het sesamzaad erover en maal grof zeezout erboven.
  • Zet de schaal eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Neem de schaal uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forellen in ca.
  • 15 minuten gaar.
  • Verwarm vier borden voor.
  • Leg de apart gehouden paksoibladeren op de borden en leg de forellen erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Azië / Japan