Gevulde Pappadums met Groenten en Raita
Ingrediënten
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 pappadums naturel, doos van 10 stuks
- 1 komkommer
- 1 groene appel bijv. Granny Smith
- 150 g Griekse yoghurt
- 15 g verse koriander fijngesneden
- 15 g verse munt fijngesneden
- 400 g gemengde seizoensgroenten bijv. paprika, peultjes, rode ui, gesneden
Instructies
- Verhit een laagje olie in een koekenpan.
- Frituur één pappadum kort tot deze knapperig is, haal het uit de pan en vouw het direct om een kommetje.
- Vouw een ander kommetje over de pappadum zodat deze de vorm van een kommetje aanneemt.
- Herhaal dit proces voor de overige pappadums (voeg indien nodig meer olie toe).
- Halveer de komkommer met schil in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Rasp de komkommer en de groene appel.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, appel, fijngesneden koriander en munt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dit is de raita.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de gemengde groenten al omscheppend gaar in ongeveer 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pappadums naast gebakken groenten en vul ze met de groenten.
- Serveer met de raita.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Indiase gerechtjes vragen om een lichte en fruitige wijn. Een koele, droge Riesling of een lichte rosé zou hier uitstekend bij passen.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 8 g