Gevulde paprika’s in Ketjap

Paprika’s uit de oven gevuld met gehakt en groenten, geglazuurd met een rijke ketjapsaus. De paprika’s zijn sappig en glanzend van de saus, gegarneerd met verse koriander en geserveerd in een keramische ovenschaal in een warme, huiselijke sfeer.

Gevulde paprika's in Ketjap

Een uniek Hollands-Indonesisch gerecht. Deze gevulde paprika's worden gevuld met gekruid gehakt op smaak gebracht met ketjap manis. Een makkelijk te bereiden ovenschotel met een verrassende twist.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eieren
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 paprika's
  • 2 paprika's
  • ½ theelepel peper
  • 1 mespunt suiker
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels aardappelpuree

Instructies

  • Was de paprika's en snijd de stelen en het zaad er voorzichtig uit.
  • Klop de eieren los.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Meng het rundergehakt met de losgeklopte eieren, de ui, de knoflook, de suiker, de peper, het zout, de nootmuskaat, de aardappelpuree en de ketjap.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een vuurvaste schaal in met boter.
  • Vul de uitgeholde paprika's met het gehaktmengsel.
  • Zet ze in de ingevette schaal en plaats deze 45 minuten in de oven.
  • Serveer de paprika's met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de gevulde paprika's ook op het vuur klaarmaken.
Draai, zodra de inhoud gaat pruttelen, het vuur laag en leg het deksel op de schaal of
pan. na ± 60 minuten is het gerecht gaar.

Serveertip

Lekker met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.

Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een droge witte wijn, zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Fusion / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden