Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevulde paprika's:
- 50 gram amandelen
 - 260 gram couscous
 - 40 gram rozijnen
 - 600 ml groentebouillon
 - 1 bosje koriander of peterselie
 - 1 eetlepel boter
 - 1 theelepel suiker
 - Gemalen zout en komijn
 - 8 paprika's
 
Voor de saus:
- 1 ui
 - 2 teentjes knoflook
 - 1 chilipeper
 - 3 eetlepels olijfolie
 - 800 gram tomaten uit blik
 - Peper & zout
 - Gemalen koriander
 
Voor de roomkaas:
- 2 liter melk
 - 4 eetlepels citroensap
 - Peper & zout
 - 1-2 eetlepels olijfolie
 
Voor de citroenchutney:
- 2 citroenen
 - 1 eetlepel mosterdzaad
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 30 gram gedroogde curryblaadjes
 - 1 theelepel suiker
 - 4 eetlepels azijn
 
Instructies
- Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
 - Meng in een kom de couscous, rozijnen en geroosterde amandelen.
 - Breng de groentebouillon aan de kook en giet het over de couscous.
 - Laat 5 minuten rusten en roer dan los met een vork.
 - Hak de korianderblaadjes fijn en meng ze met boter, suiker, zout en komijn.
 - Roer door de couscous.
 - Snijd de bovenkant van de paprika's eraf en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
 - Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet de deksels erop.
 - Voor de saus: Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn en bak zachtjes aan in olijfolie.
 - Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
 - Breng op smaak met zout, peper, gemalen koriander en komijn.
 - Verwarm de oven voor op 160°C.
 - Doe de saus in een ovenschaal, plaats de gevulde paprika's erin en dek af met aluminiumfolie.
 - Bak gedurende 50-60 minuten.
 - Voor de roomkaas: Breng de melk aan de kook, voeg citroensap toe om te laten scheiden.
 - Giet de melk door een doek in een zeef en knijp het vocht eruit.
 - Meng de roomkaas met zout, peper en olijfolie.
 - Voor de citroenchutney: Snijd de citroenen in blokjes.
 - Bak mosterdzaad in olijfolie, voeg curryblaadjes, suiker, azijn en citroenblokjes toe.
 - Laat sudderen tot romig.
 - Serveer de gevulde paprika's met roomkaas en citroenchutney.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir complementeren de smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 15 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 22 g
					