Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevulde paprika's:
- 50 gram amandelen
- 260 gram couscous
- 40 gram rozijnen
- 600 ml groentebouillon
- 1 bosje koriander of peterselie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel suiker
- Gemalen zout en komijn
- 8 paprika's
Voor de saus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 gram tomaten uit blik
- Peper & zout
- Gemalen koriander
Voor de roomkaas:
- 2 liter melk
- 4 eetlepels citroensap
- Peper & zout
- 1-2 eetlepels olijfolie
Voor de citroenchutney:
- 2 citroenen
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram gedroogde curryblaadjes
- 1 theelepel suiker
- 4 eetlepels azijn
Instructies
- Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
- Meng in een kom de couscous, rozijnen en geroosterde amandelen.
- Breng de groentebouillon aan de kook en giet het over de couscous.
- Laat 5 minuten rusten en roer dan los met een vork.
- Hak de korianderblaadjes fijn en meng ze met boter, suiker, zout en komijn.
- Roer door de couscous.
- Snijd de bovenkant van de paprika's eraf en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
- Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet de deksels erop.
- Voor de saus: Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn en bak zachtjes aan in olijfolie.
- Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout, peper, gemalen koriander en komijn.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe de saus in een ovenschaal, plaats de gevulde paprika's erin en dek af met aluminiumfolie.
- Bak gedurende 50-60 minuten.
- Voor de roomkaas: Breng de melk aan de kook, voeg citroensap toe om te laten scheiden.
- Giet de melk door een doek in een zeef en knijp het vocht eruit.
- Meng de roomkaas met zout, peper en olijfolie.
- Voor de citroenchutney: Snijd de citroenen in blokjes.
- Bak mosterdzaad in olijfolie, voeg curryblaadjes, suiker, azijn en citroenblokjes toe.
- Laat sudderen tot romig.
- Serveer de gevulde paprika's met roomkaas en citroenchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir complementeren de smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 15 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 22 g