Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Paprika's met Couscous en Citroenchutney
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevulde paprika's:
▢
50
gram
amandelen
▢
260
gram
couscous
▢
40
gram
rozijnen
▢
600
ml
groentebouillon
▢
1
bosje
koriander of peterselie
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
theelepel
suiker
▢
Gemalen zout en komijn
▢
8
paprika's
Voor de saus:
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
chilipeper
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
800
gram
tomaten uit blik
▢
Peper & zout
▢
Gemalen koriander
Voor de roomkaas:
▢
2
liter
melk
▢
4
eetlepels
citroensap
▢
Peper & zout
▢
1-2
eetlepels
olijfolie
Voor de citroenchutney:
▢
2
citroenen
▢
1
eetlepel
mosterdzaad
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
30
gram
gedroogde curryblaadjes
▢
1
theelepel
suiker
▢
4
eetlepels
azijn
Instructies
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
Meng in een kom de couscous, rozijnen en geroosterde amandelen.
Breng de groentebouillon aan de kook en giet het over de couscous.
Laat 5 minuten rusten en roer dan los met een vork.
Hak de korianderblaadjes fijn en meng ze met boter, suiker, zout en komijn.
Roer door de couscous.
Snijd de bovenkant van de paprika's eraf en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet de deksels erop.
Voor de saus: Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn en bak zachtjes aan in olijfolie.
Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout, peper, gemalen koriander en komijn.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de saus in een ovenschaal, plaats de gevulde paprika's erin en dek af met aluminiumfolie.
Bak gedurende 50-60 minuten.
Voor de roomkaas: Breng de melk aan de kook, voeg citroensap toe om te laten scheiden.
Giet de melk door een doek in een zeef en knijp het vocht eruit.
Meng de roomkaas met zout, peper en olijfolie.
Voor de citroenchutney: Snijd de citroenen in blokjes.
Bak mosterdzaad in olijfolie, voeg curryblaadjes, suiker, azijn en citroenblokjes toe.
Laat sudderen tot romig.
Serveer de gevulde paprika's met roomkaas en citroenchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir complementeren de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
68
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch