Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

Gevulde Paprika’s met Couscous en Citroenchutney

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gevulde paprika’s:

  • 50 gram amandelen
  • 260 gram couscous
  • 40 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 bosje koriander of peterselie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel suiker
  • Gemalen zout en komijn
  • 8 paprika’s

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gram tomaten uit blik
  • Peper & zout
  • Gemalen koriander

Voor de roomkaas:

  • 2 liter melk
  • 4 eetlepels citroensap
  • Peper & zout
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Voor de citroenchutney:

  • 2 citroenen
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram gedroogde curryblaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels azijn

Instructies

  • Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
  • Meng in een kom de couscous, rozijnen en geroosterde amandelen.
  • Breng de groentebouillon aan de kook en giet het over de couscous.
  • Laat 5 minuten rusten en roer dan los met een vork.
  • Hak de korianderblaadjes fijn en meng ze met boter, suiker, zout en komijn.
  • Roer door de couscous.
  • Snijd de bovenkant van de paprika’s eraf en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
  • Vul de paprika’s met het couscousmengsel en zet de deksels erop.
  • Voor de saus: Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn en bak zachtjes aan in olijfolie.
  • Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met zout, peper, gemalen koriander en komijn.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de saus in een ovenschaal, plaats de gevulde paprika’s erin en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak gedurende 50-60 minuten.
  • Voor de roomkaas: Breng de melk aan de kook, voeg citroensap toe om te laten scheiden.
  • Giet de melk door een doek in een zeef en knijp het vocht eruit.
  • Meng de roomkaas met zout, peper en olijfolie.
  • Voor de citroenchutney: Snijd de citroenen in blokjes.
  • Bak mosterdzaad in olijfolie, voeg curryblaadjes, suiker, azijn en citroenblokjes toe.
  • Laat sudderen tot romig.
  • Serveer de gevulde paprika’s met roomkaas en citroenchutney.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir complementeren de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 15 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 22 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch