Gevulde Parelhoen met Groene Kruiden en Romige Groentesaus

Gevulde Parelhoen met Groene Kruiden en Romige Groentesaus

Deze gevulde parelhoen met groene kruiden en romige groentesaus is het perfecte gerecht voor een feestelijke gelegenheid. Serveer met krieltjes en een glas droge witte wijn voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 parelhoentjes
  • 1 zakje verse peterselie
  • 1 zakje verse basilicum
  • 1 bakje tuinkers
  • 50 g kruidenmengsel Vooraf en Toe
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el maïsolie
  • 2 el bakboter
  • 1 netje sjalotjes
  • ½ bosje worteltjes
  • 1 el paprikapuree Peleponnese
  • 2 dl droge witte wijn
  • 300 g broccoliroosjes
  • 150 g kleine gele oesterzwammen
  • 1 dl Room Culinair

Instructies

  • Was de parelhoentjes en dep ze droog.
  • Maak voorzichtig de huid van de borst los van het vlees.
  • Hak de peterselie en basilicum fijn, knip de tuinkers en meng dit met het kruidenmengsel.
  • Voeg zout, peper en citroenrasp toe.
  • Strijk het kruidenmengsel onder de huid van de parelhoentjes.
  • Verhit de maïsolie en bakboter in een braadpan.
  • Bak de parelhoentjes goudbruin.
  • Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
  • Voeg sjalotjes, worteltjes, paprikapuree en wijn toe aan de pan.
  • Laat de hoentjes in ongeveer 45 minuten gaar worden, of bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Kook de broccoliroosjes 5 minuten in licht gezouten water.
  • Bak de oesterzwammen in bakboter en voeg deze op het laatst toe aan de pan met de parelhoentjes.
  • Haal de hoentjes uit de pan en bind de saus met de groenten.
  • Maak de saus romig met Room Culinair.
  • Serveer de parelhoen met de romige groentesaus, krieltjes en bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met (in de schil gekookte) nieuwe krieltjes, besprenkeld met bieslook
 
Wijnadvies

Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen vullen de frisse tonen van de kruiden en de romige saus perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 50 g | Vet: 50 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst / Pasen