Gevulde Peper Saté
Grote Spaanse pepers gevuld met gekruid gehakt en geroosterd tot perfectie. Een pittig en smaakvol alternatief voor traditionele saté.
Equipment
- barbecue of grill
- messen
- Pennen/satéstokjes
Ingrediënten
- 1 ei
- 400 gram gehakt
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels gember of 1 theelepel gemberpoeder
- 4 theelepels ketoembar
- 3 tenen knoflook uit de knijper
- 16 grote Spaanse pepers
- olie
- 1 ui
Instructies
- Maak 1 ui schoon en snipper hem fijn.
- Maak 400 gram gehakt aan met 1 losgeklopt ei, 2 theelepels gember (of 1 theelepel gemberpoeder), 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djinten en 3 tenen knoflook (uit de knijper).
- Was de 16 grote Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en snijd ze aan één kant in de lengte open.
- Verwijder de pitjes uit de pepers.
- Vul de pepers met het gehaktmengsel en druk de pepers weer goed dicht.
- Rijg de pepers aan pennen/satéstokjes, bestrijk ze met olie en rooster ze ± 10 minuten, tot het vlees gaar is.
- Draai ze daarbij regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met rijst en een frisse salade.
- Lekker met een pittige pindasaus of een yoghurtsaus.
- Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittigheid.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g