Gevulde Peper Saté

Een rustieke houten tafel met satéstokjes van grote rode Spaanse pepers, gevuld met gekruid gehakt. De pepers zijn gegrild en lichtgeblakerd, met het vleesvulling zichtbaar tussen de opengesneden randen. Geserveerd op een keramisch bord met verse kruiden, een schaaltje satésaus en partjes limoen. De achtergrond toont een zomerse keuken met warme verlichting.

Gevulde Peper Saté

Grote Spaanse pepers gevuld met gekruid gehakt en geroosterd tot perfectie. Een pittig en smaakvol alternatief voor traditionele saté.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • barbecue of grill
  • messen
  • Pennen/satéstokjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 400 gram gehakt
  • 2 theelepels djinten
  • 2 theelepels gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 theelepels ketoembar
  • 3 tenen knoflook uit de knijper
  • 16 grote Spaanse pepers
  • olie
  • 1 ui

Instructies

  • Maak 1 ui schoon en snipper hem fijn.
  • Maak 400 gram gehakt aan met 1 losgeklopt ei, 2 theelepels gember (of 1 theelepel gemberpoeder), 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djinten en 3 tenen knoflook (uit de knijper).
  • Was de 16 grote Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en snijd ze aan één kant in de lengte open.
  • Verwijder de pitjes uit de pepers.
  • Vul de pepers met het gehaktmengsel en druk de pepers weer goed dicht.
  • Rijg de pepers aan pennen/satéstokjes, bestrijk ze met olie en rooster ze ± 10 minuten, tot het vlees gaar is.
  • Draai ze daarbij regelmatig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer met rijst en een frisse salade.
  • Lekker met een pittige pindasaus of een yoghurtsaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittigheid.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten / Snack / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer