Gevulde rauwe hamrolletjes

Rauwe ham is een heerlijk product uit de Belgische Ardennen. Vaak wort rauwe ham koud gegeten met bijvoorbeeld zure augurkjes en grof brood. Maar juist in dit warme gerecht komt de lekkere rooksmaak ook goed naar voren.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in lange dunne reepjes
  • 1 grote courgette ongeschilde in blokjes
  • 2 grote vleestomaten ontvelde in partjes
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel tijm fijngesneden
  • 2 eetlepels basilicum fijngesneden
  • 75 gr jong belegen kaas grofgeraspte
  • 12 plakken rauwe Ardenner ham grote iets dikker gesneden

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui en de look hierin ± 5 minuten zachtjes.
  • Bak de paprika ± 5 minuten mee.
  • Voeg de courgette, de tomaten, zout, peper en tijm toe en laat de groenten op zacht vuur ± 15 minuten stoven tot het vocht is verdampt.
  • Roer de basilicum en de kaas erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het groentemengsel over de plakjes ham en rol de ham op.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal, bestrijk de bovenkant van de rolletjes met 1 eetlepel olie en bak de ham in het midden van de oven in 10-15 minuten krokant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij deze hamrolletjes in de schil gekookte aardappelen, met daarbij een grove
mosterdroom van 1¼ dl crème fraîche, gemengd met 1 eetlepel grove mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Koude Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst België