Gevulde Slarolletjes met Gehakt en Rijst
Gevulde slarolletjes met gehakt en rijst, geserveerd in een tomatensaus. Een licht en smaakvol hoofdgerecht.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Blancheer de kropjes sla en haal de mooie bladeren eraf.
- Fruit het gesnipperde sjalotje in boter.
- Week het witbrood in melk, knijp uit en meng met sjalotje door gehakt.
- Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
- Verdeel de gehaktvulling over 4 slabladen en vorm rolletjes.
- Leg de rolletjes in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak 20 minuten in de oven op 150°C.
- Roer tomatenpuree door het kookvocht.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Serveer de gevulde slarolletjes met rijst en de tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Garneer eventueel met verse peterselie.
- Lekker met een frisse salade.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn past goed bij de gevulde slarolletjes.
- Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g