Gevulde Slarolletjes met Gehakt en Rijst

Een bord met gevulde slarolletjes, gevuld met een smaakvolle mix van gehakt en rijst, geserveerd in een romige tomatensaus. De rolletjes zijn mooi opgemaakt op een keramisch bord en gegarneerd met verse peterselie. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet. Op de achtergrond staat een houten snijplank met verse sla, een schaaltje tomatensaus en een pan met dampende rijst. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de levendige kleuren en structuren van het gerecht.

Gevulde Slarolletjes met Gehakt en Rijst

Gevulde slarolletjes met gehakt en rijst, geserveerd in een tomatensaus. Een licht en smaakvol hoofdgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kropjes sla
  • 25 gram boter
  • 1 sjalotje
  • 350 gram gehakt half-om-half of rundergehakt
  • 50 gram oud witbrood
  • 1 dl melk
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 ½ dl bouillon groente of kip
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 200 gram rijst builtjes

Instructies

  • Blancheer de kropjes sla en haal de mooie bladeren eraf.
  • Fruit het gesnipperde sjalotje in boter.
  • Week het witbrood in melk, knijp uit en meng met sjalotje door gehakt.
  • Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  • Verdeel de gehaktvulling over 4 slabladen en vorm rolletjes.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak 20 minuten in de oven op 150°C.
  • Roer tomatenpuree door het kookvocht.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Serveer de gevulde slarolletjes met rijst en de tomatensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Garneer eventueel met verse peterselie.
  • Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn past goed bij de gevulde slarolletjes.
  • Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch