Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag
Deze verfijnde gevulde tomaten met geitenkaas, omhuld door krokant tempura beslag, maken elke speciale gelegenheid bijzonder. Perfect als elegant voorgerecht.
Equipment
- Pannetje
Ingrediënten
SAUS:
- 1 bos peterselie
- 1 bos waterkers
- 3 dl bouillon
- 40 g boter
- ½ dl olijfolie
- ½ knolselderij
- 1 bos basilicum
TEMPURABESLAG:
- 80 g bloem
- 40 g zetmeel
- 5 g bakpoeder
- IJswater
- Zout
- Instructies:
Instructies
POMODORI'S:
- Halveer de tomaten en verwijder de zaden.
- Bedek een bakplaat met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
- Bestrooi met gehakte tijm en knoflook, zout en peper, en besprenkel met olijfolie.
- Droog de tomaten in een oven van 100°C gedurende ongeveer 2 uur.
SAUS:
- Kook de peterselie en waterkers gedurende 4 minuten, laat uitlekken en pureer met de helft van de bouillon.
- Verwarm de rest van de bouillon, voeg de puree toe, breng aan de kook en monteer met boter en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
KNOLSELDERIJ:
- Snijd de knolselderij in plakken van ½ cm en steek er 32 rondjes uit met een diameter van 3 cm.
- Blancheer deze in kokend water met zout en spoel ze koud.
KAAS:
- Verdeel de geitenkaas in 32 gelijke stukken.
- TEMPURABESLAG:
- Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en zout in een kom en roer er ijswater onder tot een niet te dik beslag ontstaat.
MONTAGE:
- Plaats een stuk geitenkaas op elke gehalveerde tomaat en vouw de tomaat om de kaas.
- Haal de gevulde tomaten door het beslag en frituur ze in olie op 180°C.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de saus en de knolselderij in een beetje water en boter.
- Serveer de gefrituurde tomaten op de saus en garneer met een takje basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij deze gevulde tomaten met geitenkaas.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g