Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag

Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag

Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag

Deze verfijnde gevulde tomaten met geitenkaas, omhuld door krokant tempura beslag, maken elke speciale gelegenheid bijzonder. Perfect als elegant voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 pomodori tomaten
  • 8 takjes tijm
  • 8 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • 250 g geitenkaas

SAUS:

  • 1 bos peterselie
  • 1 bos waterkers
  • 3 dl bouillon
  • 40 g boter
  • ½ dl olijfolie
  • ½ knolselderij
  • 1 bos basilicum

TEMPURABESLAG:

  • 80 g bloem
  • 40 g zetmeel
  • 5 g bakpoeder
  • IJswater
  • Zout
  • Instructies:

Instructies

POMODORI'S:

  • Halveer de tomaten en verwijder de zaden.
  • Bedek een bakplaat met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrooi met gehakte tijm en knoflook, zout en peper, en besprenkel met olijfolie.
  • Droog de tomaten in een oven van 100°C gedurende ongeveer 2 uur.

SAUS:

  • Kook de peterselie en waterkers gedurende 4 minuten, laat uitlekken en pureer met de helft van de bouillon.
  • Verwarm de rest van de bouillon, voeg de puree toe, breng aan de kook en monteer met boter en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.

KNOLSELDERIJ:

  • Snijd de knolselderij in plakken van ½ cm en steek er 32 rondjes uit met een diameter van 3 cm.
  • Blancheer deze in kokend water met zout en spoel ze koud.

KAAS:

  • Verdeel de geitenkaas in 32 gelijke stukken.
  • TEMPURABESLAG:
  • Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en zout in een kom en roer er ijswater onder tot een niet te dik beslag ontstaat.

MONTAGE:

  • Plaats een stuk geitenkaas op elke gehalveerde tomaat en vouw de tomaat om de kaas.
  • Haal de gevulde tomaten door het beslag en frituur ze in olie op 180°C.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de saus en de knolselderij in een beetje water en boter.
  • Serveer de gefrituurde tomaten op de saus en garneer met een takje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij deze gevulde tomaten met geitenkaas.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst