Gevulde Tomaten met Zalm en Pilavrijst

Gevulde Tomaten met Zalm en Pilavrijst

Geniet van deze heerlijk gevulde tomaten met zalm en pilavrijst, een smakelijk en gezond gerecht voor de lunch met een frisse en lichte citroensmaak!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje zalm ca. 200 g, uitgelekt
  • 12 trostomaten
  • 250 g voorgekookte pilavrijst
  • Sap en rasp van ½ citroen
  • 2 sneetjes bruinbrood verkruimeld
  • 30 g fijngeknipte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwijder eventuele graten en botjes uit de zalm.
  • Snijd de kapjes van de tomaten af en hol ze uit met een lepel, bewaar de pulp.
  • Leg de uitgeholde tomaten in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  • Meng de rijst met de zalm, tomatenpulp en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de tomaten royaal met het rijstmengsel.
  • Meng het broodkruim met de peterselie en citroenrasp, en verdeel dit over de tomaten.
  • Besprenkel de tomaten met olijfolie.
  • Bak de tomaten in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 14 g | Vet: 9 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Vis / Zalm