Gevulde Tomaten Risotto

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 middelgrote tomaten gewassen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 200 g risottorijst
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 150 g pittige kaas geraspt

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd van elke tomaat het kapje af en hol ze uit.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten hierin.
  • Voeg de risottorijst en gedroogde dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
  • Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst.
  • Lepel de gevogeltefond over de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden in de voorverwarmde o

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de gevulde tomaten risotto als hoofdgerecht met een groene salade aan de zijde.

Bewaartip:

Als je dit gerecht alvast wilt bereiden, laat de gare tomaten dan afkoelen en bewaar ze afgedekt op een koele plaats tot gebruik (maximaal 24 uur). Verwarm de tomaten voor consumptie 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, vormt een mooie aanvulling op de smaken van de tomaten en de kaas in dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch