Gevulde Tortilla's met Drie Kazen en Verse Munt
Equipment
Ingrediënten
- 8 tortilla's
- 250 g ricottakaas
- 1 bol mozzarellakaas
- 100 g fetakaas
- 1 zakje verse munt 15 g
- 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de helft van de tortilla's op de bakplaat en besmeer ze met ricottakaas.
- Rasp de mozzarellakaas in een keukenmachine en verkruimel de fetakaas fijn.
- Verdeel ze over de tortilla's.
- Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes en verdeel ze samen met de kappertjes over het kaasmengsel.
- Bedek met de overige tortilla's.
- Snijd de tortilla's met een groot scherp mes in stukjes of ruiten (eerst recht en vervolgens schuin in brede banen).
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de tortilla's gedurende 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en de tortilla's lichtbruin kleuren.
- Haal de bakplaat uit de oven, laat de tortilla's iets afkoelen en leg ze op een schaal.
- Snijd indien nodig gesmolten kaas los.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een soepele Merlot vormt een mooie aanvulling op de rijke kaasvulling en de verse muntsmaak van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 13 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g