Gevulde Uien met Mozzarella en Pesto
Gevulde uien met mozzarella, pesto en Parmezaanse kaas, een smaakvol en vegetarisch gerecht.
Equipment
- braadzak
- kommen
Ingrediënten
- 2 el broodkruim
- 2 el pijnboompitten
- 2 el witte wijn
- 3 el slagroom
- 4 el tomatenblokjes pot
- 4 uien
- 60 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 mozzarella
- ¾ l groentebouillon
- ¾ potje pesto Grand'Italia, 135 ml
Instructies
- Kook de uien 15-20 minuten in de bouillon.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hol de uien uit tot 1 cm dikte.
- Snijd de uitgesneden stukjes ui klein en breng ze met de pesto en room aan de kook.
- Zet het vuur laag en kook de uien zachtjes 4-5 minuten.
- Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
- Houd 2 el Parmezaanse kaas apart en meng de rest met het broodkruim door het uimengsel.
- Schep de pijnboompitten en tomaten erdoor en vul de uien hiermee.
- Sprenkel de wijn in de braadzak, zet de uien erin, dek af met mozzarella en strooi de achtergehouden kaas erover.
- Bind de zak dicht en prik hem eenmaal in.
- Zet de zak in de ovenschaal en bak de uien in 30 minuten gaar.
- Knip de zak open en serveer de uien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Soave, of een lichte rode wijn, zoals een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g