Gevulde Uien met Mozzarella en Pesto

Een rustieke houten tafel met goudbruin gebakken gevulde uien, gevuld met gesmolten mozzarella en pesto. De uien zijn licht gekaramelliseerd en gegarneerd met verse basilicum en een extra drupje pesto. Geserveerd op een keramisch bord met een vork en wat rucolablaadjes. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme, natuurlijke verlichting.

Gevulde Uien met Mozzarella en Pesto

Gevulde uien met mozzarella, pesto en Parmezaanse kaas, een smaakvol en vegetarisch gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el broodkruim
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el witte wijn
  • 3 el slagroom
  • 4 el tomatenblokjes pot
  • 4 uien
  • 60 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 mozzarella
  • ¾ l groentebouillon
  • ¾ potje pesto Grand'Italia, 135 ml

Instructies

  • Kook de uien 15-20 minuten in de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hol de uien uit tot 1 cm dikte.
  • Snijd de uitgesneden stukjes ui klein en breng ze met de pesto en room aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de uien zachtjes 4-5 minuten.
  • Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
  • Houd 2 el Parmezaanse kaas apart en meng de rest met het broodkruim door het uimengsel.
  • Schep de pijnboompitten en tomaten erdoor en vul de uien hiermee.
  • Sprenkel de wijn in de braadzak, zet de uien erin, dek af met mozzarella en strooi de achtergehouden kaas erover.
  • Bind de zak dicht en prik hem eenmaal in.
  • Zet de zak in de ovenschaal en bak de uien in 30 minuten gaar.
  • Knip de zak open en serveer de uien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Soave, of een lichte rode wijn, zoals een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch