Gevulde Varkenshaas met Pruimen en Appel

Haarscherpe afbeelding van sappig varkenshaasje, opengesneden zodat de vulling van pruimen en appelstukjes zichtbaar is. Goudbruin gebakken en afgewerkt met verse peterselie op een wit keramisch bord op een rustieke houten tafel.

Gevulde Varkenshaas met Pruimen en Appel

Dit varkenshaas gevuld met pruimen Denemarken recept is een heerlijk en smaakvol hoofdgerecht met varkensvlees. Het malse vlees wordt gevuld met een zoete mix van appel en pruimen en vervolgens zachtjes gestoofd. De saus van bessengelei maakt dit varkenshaas met fruit gerecht helemaal af.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
kostprijs per persoon € 6,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 goudrenetten
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • 8 gedroogde pruimen
  • gemberpoeder
  • 1 dl koffieroom
  • peper
  • 600 g varkenshaas
  • zout

Instructies

  • Vraag de slager om een insnede in het varkenshaasje te maken, zodat een zak ontstaat.
  • Wrijf de binnenkant van het vlees in met peper, zout en gemberpoeder.
  • Leg de gedroogde pruimen op een bord, schenk er kokend water over en laat ze 30 minuten staan.
  • Giet ze af, verwijder de pitten en hak ze fijn.
  • Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Vul het vlees gelijkmatig met de appelblokjes en de pruimen.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom bruin.
  • Leg een deksel schuin op de pan en laat het vlees, onder regelmatig keren, 20-25 minuten zachtjes braden.
  • Neem het vlees dan uit de pan en houd het warm.
  • Roer de braadboter los met de koffieroom en de bessengelei.
  • Maak de saus desgewenst af met een scheutje port.
  • Snijd het vlees in dikke plakken en serveer het met de saus apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Serveer dit gerecht met geroosterde aardappelen en een groente zoals haricots verts of spruitjes. Dit zorgt voor een complete en evenwichtige maaltijd.
 

Wijnadvies

Bij dit gerecht met zoete en hartige smaken past een medium-bodied rode wijn, zoals een fruitige Pinot Noir. Een vollere witte wijn zoals een Oaked Chardonnay is ook een goede keuze.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Saus / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Denemarken
Jaargetijde: Herfst