Gewokte garnalen zoete soja nasi met koriander

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 15 g verse koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g Thaise wokgroenten
  • Conimex Sambal Manis
  • 400 g gepelde garnalen
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Hak de koriander grof.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
  • Schep 1 theelepels sambal, de garnalen en de knoflook erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en warm goed door.
  • Schep ¾van de koriander door de nasi.
  • Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de garnalen door gemengde zeevruchten (ontdooid, diepvries).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Zeevruchten