Gewokte garnalen zoete soja nasi met koriander
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 15 g verse koriander
- 3 teentjes knoflook
- Conimex Wok Olie
- 600 g Thaise wokgroenten
- Conimex Sambal Manis
- 400 g gepelde garnalen
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Hak de koriander grof.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
- Schep 1 theelepels sambal, de garnalen en de knoflook erdoor en wok 3 minuten mee.
- Schep de rijst en de woksaus erdoor en warm goed door.
- Schep ¾van de koriander door de nasi.
- Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de garnalen door gemengde zeevruchten (ontdooid, diepvries).