Gezonde Zadencrackers met Zaden en Pitten
Deze gezonde zadencrackers zijn een voedzaam en makkelijk tussendoortje. Met een rijke mix van zaden en pitten en een knapperige textuur, zijn deze crackers perfect als broodvervanger of als hartige snack.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 125 g gebroken lijnzaad
- 50 g pompoenpitten
- 25 g sesamzaad
- 1 tl zout
- 180 ml water
- 50 g zonnebloempitten
Instructies
- Meng het gebroken lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en zout in een kom.
- Voeg het water toe.
- Laat het mengsel een half uur staan, zodat de zaden het vocht kunnen opnemen.
- Het mengsel zal veranderen in een dik beslag.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en spreid het uit tot een rechthoekige plaat van ongeveer 0,5 cm dik.
- Leg er nog een vel bakpapier bovenop en druk het beslag stevig aan met een deegroller.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd de crackers in gelijke stukken.
- Laat ze volledig afkoelen.
- Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze omkeren en nog 5-10 minuten in de oven verwarmen totdat ze knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de crackers met hummus, avocadopuree, of een zelfgemaakte kruidenkaas voor een extra smaakvolle snack.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 0.1 g