Glutenvrije Oliebollen: Smakelijk en Geschikt voor Iedereen

Een sfeervolle presentatie van glutenvrije oliebollen, goudbruin gebakken en licht bestrooid met poedersuiker. De oliebollen zijn luchtig en aantrekkelijk gerangschikt op een rustieke houten tafel, met subtiele garnituren van rozijnen en citrusrasp. De setting straalt warmte uit met sfeervolle verlichting en decoratieve patronen. 🍊✨🍩Een sfeervolle presentatie van glutenvrije oliebollen, goudbruin gebakken en licht bestrooid met poedersuiker. De oliebollen zijn luchtig en aantrekkelijk gerangschikt op een rustieke houten tafel, met subtiele garnituren van rozijnen en citrusrasp. De setting straalt warmte uit met sfeervolle verlichting en decoratieve patronen. 🍊✨🍩

Glutenvrije Oliebollen: Smakelijk en Geschikt voor Iedereen

Heerlijke glutenvrije oliebollen die net zo luchtig en smakelijk zijn als de klassieke variant. Perfect voor iedereen aan tafel!
Porties: 20
Bereidingstijd: 1 uur 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g glutenvrije bloem bijv. rijstmeel of een glutenvrije bakmix
  • 10 g gist glutenvrij
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 300 ml lauwe melk lactosevrij indien gewenst
  • 100 g rozijnen
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Poedersuiker voor serveren

Instructies

  • Meng de glutenvrije bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
  • Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
  • Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
  • Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een klein bakje jam of chocoladefondue.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met een kop warme chocolademelk.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Oud & Nieuw