Glutenvrije Oliebollen: Smakelijk en Geschikt voor Iedereen
Heerlijke glutenvrije oliebollen die net zo luchtig en smakelijk zijn als de klassieke variant. Perfect voor iedereen aan tafel!
Equipment
- grote kom
- schone theedoek
Ingrediënten
- 500 g glutenvrije bloem bijv. rijstmeel of een glutenvrije bakmix
- 10 g gist glutenvrij
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml lauwe melk lactosevrij indien gewenst
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker voor serveren
Instructies
- Meng de glutenvrije bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
- Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
- Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
- Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een klein bakje jam of chocoladefondue.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met een kop warme chocolademelk.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g