Gnocchi met tomaat en groene kool

Vegetarisch
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gr Gnocchi di patate
  • zout
  • 300 gr groene kool panklare
  • versgemalen peper
  • 150 g rookkaas in plakjes

Instructies

  • Tomaatjes wassen, in vieren snijden en in kom doen.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Basilicumblaadjes in kleine stukken scheuren.
  • Knoflook, basilicum en 3 eetlepels olijfolie door tomaten scheppen en ca. 2-4 uur laten staan.
  • In grote pan met water en zout gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Intussen in wok 3eetlepels olijfolie verhitten en kool in ca. 5 minuten al omscheppend beetgaar bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Gnocchi in vergiet laten uitlekken.
  • Kool en tomatenpartjes met vocht door gnocchi scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in ovenschaal en kaasplakjes erop leggen.
  • Onder hete grill kaas in 3 à 5 minuten laten smelten.
  • Bereidingstijd: 30 min. wachten 4 uur

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch