Pizza met appel en gorgonzola

Gorgonzola Appel Pizza met Honing en Rozemarijn

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g of alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg (400 g)
  • 1 appel gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g gorgonzola in stukjes gebrokkeld
  • ½ bol mozzarella in stukjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje verse rozemarijn grof gehakt
  • Een paar walnoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op het bakblik.
  • Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs over het deeg.
  • Zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel overlappen.
  • Beleg de pizza met gorgonzola en mozzarella.
  • Bestrooi vervolgens met de gehakte rozemarijn.
  • Bak de pizza in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.
  • Haal de pizza uit de oven en besprenkel met honing.
  • Snijd in de gewenste vorm en garneer met walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pizza met gorgonzola, appel en honing vraagt om een wijn die zowel zoet als hartig aankan. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zal goed samengaan met de smaken van deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch