Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g of alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg (400 g)
- 1 appel gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 200 g gorgonzola in stukjes gebrokkeld
- ½ bol mozzarella in stukjes
- 1 eetlepel honing
- 1 takje verse rozemarijn grof gehakt
- Een paar walnoten ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op het bakblik.
- Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs over het deeg.
- Zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel overlappen.
- Beleg de pizza met gorgonzola en mozzarella.
- Bestrooi vervolgens met de gehakte rozemarijn.
- Bak de pizza in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.
- Haal de pizza uit de oven en besprenkel met honing.
- Snijd in de gewenste vorm en garneer met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pizza met gorgonzola, appel en honing vraagt om een wijn die zowel zoet als hartig aankan. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zal goed samengaan met de smaken van deze pizza.Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 9 g