Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer
Ingrediënten
- ½ ciabatta con noci afbakbrood 250 g
- 3 eetlepels walnoten
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 4 eetlepels walnotenolie
- 100 g veldslamelange
- 2 rijpe handperen in schijfjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes gesneden
- 100 g gorgonzola in blokjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven.
- Rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan.
- Klop de witte-wijnazijn met de walnotenolie, zout en peper tot een dressing.
- Meng in een grote kom de veldslamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, geroosterde walnoten en de dressing voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade met de afgebakken ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de salade eventueel met extra walnoten en een scheutje honing voor een zoete twist.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer. De fruitige tonen van de wijn harmoniëren met de zoete peer en de pittige gorgonzola, terwijl de nootachtige smaak van de walnoten wordt versterkt.Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 16 g | Vet: 48 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 22 g