Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ciabatta con noci afbakbrood 250 g
  • 3 eetlepels walnoten
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 100 g veldslamelange
  • 2 rijpe handperen in schijfjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes gesneden
  • 100 g gorgonzola in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven.
  • Rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Klop de witte-wijnazijn met de walnotenolie, zout en peper tot een dressing.
  • Meng in een grote kom de veldslamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, geroosterde walnoten en de dressing voorzichtig door elkaar.
  • Serveer de salade met de afgebakken ciabatta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de salade eventueel met extra walnoten en een scheutje honing voor een zoete twist.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer. De fruitige tonen van de wijn harmoniëren met de zoete peer en de pittige gorgonzola, terwijl de nootachtige smaak van de walnoten wordt versterkt.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 16 g | Vet: 48 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Noten / Salade
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch