Goudbruine Anijsringen met Sesam
Deze brosse goudbruine anijsringen met sesam zijn een Marokkaanse lekkernij uit Oujda, perfect voor bij de thee of als zoete traktatie.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 ei voor bestrijken
- 100 gram suiker
- 100 ml olie
- 2 eetlepels geraspte citroenschil
- 2 zakjes vanillesuiker
- 400 gram meel
- 50 gram gemalen amandelen
- 50 gram gemalen anijszaad
- 50 gram gemalen sesamzaad
- 50 ml fanta
- 50 ml rozewater
- een half zakje bakpoeder
- een snufje kaneel
Instructies
- Doe het ei, de olie, het rozewater, de fanta, de suiker, vanillesuiker, kaneel, citroenschil, anijszaad, sesamzaad en amandelen in een schaal.
- Roer alles goed door elkaar.
- Meng de bakpoeder met het meel.
- Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
- Kneed tot een stevig deeg, gebruik al het meel.
- Vorm staafjes van het deeg.
- Maak met een mes inkepingen in de staafjes.
- Vorm de staafjes tot ringen en druk de uiteinden goed tegen elkaar.
- Leg de koekjes op een bakblik.
- Bestrijk ze met ei en decoreer eventueel met sesamzaad.
- Bak de koekjes in het midden van de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze even afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes met een glas verse muntthee voor een authentiek Marokkaans moment. Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing, lekkerder met thee.
Serveer de koekjes met een glas verse muntthee voor een authentiek Marokkaans moment. Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing, lekkerder met thee.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g