Goudbruine Anijsringen met Sesam

Goudbruine Anijsringen met Sesam

Deze brosse goudbruine anijsringen met sesam zijn een Marokkaanse lekkernij uit Oujda, perfect voor bij de thee of als zoete traktatie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 ei voor bestrijken
  • 100 gram suiker
  • 100 ml olie
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 gram meel
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 50 gram gemalen anijszaad
  • 50 gram gemalen sesamzaad
  • 50 ml fanta
  • 50 ml rozewater
  • een half zakje bakpoeder
  • een snufje kaneel

Instructies

  • Doe het ei, de olie, het rozewater, de fanta, de suiker, vanillesuiker, kaneel, citroenschil, anijszaad, sesamzaad en amandelen in een schaal.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Meng de bakpoeder met het meel.
  • Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
  • Kneed tot een stevig deeg, gebruik al het meel.
  • Vorm staafjes van het deeg.
  • Maak met een mes inkepingen in de staafjes.
  • Vorm de staafjes tot ringen en druk de uiteinden goed tegen elkaar.
  • Leg de koekjes op een bakblik.
  • Bestrijk ze met ei en decoreer eventueel met sesamzaad.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de koekjes met een glas verse muntthee voor een authentiek Marokkaans moment.
Wijnadvies:

Geen wijnadvies van toepassing, lekkerder met thee.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack / Tussendoortje / Zuivel
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden