Goudbruine chocoladekrakelingen met notendecoratie

Goudbruine chocoladekrakelingen met notendecoratie

Heerlijk krokante chocoladekrakelingen met een zachte bite, afgewerkt met witte of melkchocolade en een topping naar keuze zoals noten of sesam.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 250 gram meel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 repen witte of melkchocolade 75 gram per stuk
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Sesamzaad gehakte amandelen, nougatine (naar keuze)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de boter en de suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg het ei toe en meng goed door.
  • Meng de koekkruiden met het meel.
  • Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het botermengsel.
  • Kneed het deeg kort tot een stevige bal.
  • Vorm van het deeg een lange staaf en snijd in stukjes.
  • Rol elk stukje uit tot een slangetje.
  • Vorm van de slangetjes kleine krakelingen.
  • Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Doop de krakelingen in de gesmolten chocolade.
  • Haal ze eruit met een vork en leg op bakpapier.
  • Bestrooi direct met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
  • Laat de chocolade uitharden voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de krakelingen op een mooi schaaltje met een mix van witte en bruine krakelingen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:

Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een Marokkaanse muntthee.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 19 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Koek / Noten / Snack / Taart
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden