Goudbruine Witloftaartjes met Stilton en Walnoten

Goudbruine Witloftaartjes met Stilton en Walnoten

Goudbruine Witloftaartjes met Stilton en Walnoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, pak a 10 plakjes
  • 6 struikjes witlof
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 200 gram stilton
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
  • Keer de witlof voorzichtig en bak nogmaals 3 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.
  • Laat de witlof afkoelen op keukenpapier.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verkruimel de stilton en hak de walnoten grof.
  • Roer in een kom de mascarpone los met het custardpoeder.
  • Meng de helft van de tijm, stilton en walnoten erdoor.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
  • Bestrijk het bladerdeeg tot op 1 cm van de randen met het mascarponemengsel.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg 3 halve struikjes witlof naast elkaar met de snijkant naar boven.
  • Strooi de rest van de stilton, walnoten en tijm erover en sprenkel de overgebleven olijfolie erover.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de witloftaartjes in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg de witloftaartjes op borden en serveer ze eventueel met gebakken peertjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas Sauvignon Blanc of Chardonnay past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch