Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, pak a 10 plakjes
- 6 struikjes witlof
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 takjes tijm
- 200 gram stilton
- 100 gram gepelde walnoten
- 125 gram mascarpone
- 1 eetlepel custardpoeder
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
- Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin.
- Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
- Keer de witlof voorzichtig en bak nogmaals 3 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.
- Laat de witlof afkoelen op keukenpapier.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verkruimel de stilton en hak de walnoten grof.
- Roer in een kom de mascarpone los met het custardpoeder.
- Meng de helft van de tijm, stilton en walnoten erdoor.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
- Bestrijk het bladerdeeg tot op 1 cm van de randen met het mascarponemengsel.
- Leg op elk plakje bladerdeeg 3 halve struikjes witlof naast elkaar met de snijkant naar boven.
- Strooi de rest van de stilton, walnoten en tijm erover en sprenkel de overgebleven olijfolie erover.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de witloftaartjes in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de witloftaartjes op borden en serveer ze eventueel met gebakken peertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Sauvignon Blanc of Chardonnay past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g