Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram rijst
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook gehakt
- 1 chilipeper
- 150 gram wortel in brunoise gesneden
- 12 groene aspergetips gesneden
- 8 bosuien fijngesneden
- 150 gram tofu
- 150 gram taugé
- Verse koriander
- 4 eieren
- Scheutje melk optioneel
- 20 gamba's gepeld
- Kroepoek
- Atjar
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak 4 gamba's fijn.
- Klop de eieren los met een scheutje melk (optioneel), zout en peper en bak dunne omeletjes.
- Fruit de sjalot, chilipeper en knoflook in een pan en voeg de gehakte garnalen toe.
- Schep dit uit de pan en houd apart.
- Bak de wortel aan met de groene asperges en voeg vervolgens de bosui en taugé toe.
- Bak de blokjes tofu goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en meng goed.
- Bak de overgebleven gamba's kort aan in wat olie met knoflook.
- Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar.
- Verdeel de gebakken tofu, omelet en garnalen over de rijst en garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de rijst van tevoren stomen (zelfs een dag eerder) en vervolgens opbakken voor dit gerecht.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 19 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g