Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven

Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven

Deze Griekse bladerdeegschuitjes met milde schapenkaas, rode ui en olijven zijn een heerlijke, hartige traktatie. Perfect als borrelhapje of voorgerecht, ze brengen de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar jouw tafel!
Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g schapenkaas in schijven gesneden
  • 2 kleine rode uien in ringen gesneden
  • Olijven naar keuze ontpit
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  • Snijd rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het midden van elke rechthoek om te voorkomen dat het deeg daar te veel rijst.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
  • Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg, laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
  • Verdeel de uienringen en olijven over de schapenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de schuitjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 18 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Assyrtiko of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Griekenland
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag