Mediterrane Groenteburgers met Frisse Komkommersalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 Griekse groenteburgers
  • 100 ml volle kokosyoghurt lactosevrij
  • 1 theelepel gedroogde munt of fijngesneden verse muntblaadjes
  • 4 bruine broodjes opengesneden

Instructies

  • Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes.
  • Houd de blokjes en plakjes gescheiden en bestrooi ze met zout en peper.
  • Laat ze even staan.
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Meng de komkommerblokjes met de kokosyoghurt en de munt.
  • Besprenkel de broodjes met de resterende olie.
  • Leg op elk broodje eerst wat plakjes komkommer en daarna de groenteburger.
  • Verdeel de komkommersalade over de burger en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Griekse witte wijn zoals Assyrtiko past perfect bij dit gerecht. De citrustonen en minerale afdronk vullen de Mediterrane smaken van de groenteburgers en komkommersalade goed aan.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Griekenland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch