Mediterrane Groenteburgers met Frisse Komkommersalade
Equipment
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 Griekse groenteburgers
- 100 ml volle kokosyoghurt lactosevrij
- 1 theelepel gedroogde munt of fijngesneden verse muntblaadjes
- 4 bruine broodjes opengesneden
Instructies
- Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes.
- Houd de blokjes en plakjes gescheiden en bestrooi ze met zout en peper.
- Laat ze even staan.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Meng de komkommerblokjes met de kokosyoghurt en de munt.
- Besprenkel de broodjes met de resterende olie.
- Leg op elk broodje eerst wat plakjes komkommer en daarna de groenteburger.
- Verdeel de komkommersalade over de burger en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Griekse witte wijn zoals Assyrtiko past perfect bij dit gerecht. De citrustonen en minerale afdronk vullen de Mediterrane smaken van de groenteburgers en komkommersalade goed aan.Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g