Griekse Röstirondjes met Tzatziki, Gegrilde Courgette, Feta en Granaatappel
Een Grieks hapje is altijd een goed idee: beleg röstirondjes met
tzatziki, gegrilde courgette, wat feta en frisse granaatappelpitjes!
Equipment
- grilpan
- of
Ingrediënten
- 4 Aviko Rösti rondjes naturel
- ¼ courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 teentje knoflook 1 teen voor de courgette, 1/2 teen voor de tzatziki
- 50 gram Griekse yoghurt
- 25 gram feta
- 25 gram granaatappelpitjes
- 2 takjes tijm
Instructies
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren voor extra smaak.
- Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm.
- Meng ze met de olijfolie en de helft van de geperste of geraspte knoflook.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Gril de plakjes courgette in een grillpan of op de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Rasp of pers de rest van de knoflook boven de Griekse yoghurt voor de tzatziki en roer goed door.
- Leg de röstirondjes op een schaal.
- Schep een beetje tzatziki op elke röstironde.
- Beleg de rondjes met de gegrilde courgette.
- Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de granaatappelpitjes.
- Garneer met blaadjes tijm.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g