Griekse tapas

Griekse tapas

Tapas is een verzameling van kleine hapjes. Je kunt eindeloos variëren. Geweldig om je visite mee te verrassen.
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Gebakken knoflookgamba's

  • 2 teentjes knoflook
  • 12 gamba's gepelde met staart
  • peterselie verse
  • 1 eetlepel olijfolie

Groentespies uit de oven

  • 1 bakje champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 30 gram verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie

Gehaktballetjes in tomatensaus

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peterselie verse
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • snufje zeezout
  • snufje grove peper

Salade

  • 1 kropsla
  • 1 tomaat
  • 100 gram fetakaas
  • 1 komkommer
  • 15 gram rozemarijn verse

Instructies

Gebakken knoflookgamba's

  • De gepelde garnalen kort aanbakken in de olijfolie, met gehakte peterselie en fijngesneden teentjes knoflook.
  • Je kunt ze daarna op spiesjes rijgen.
  • Als je ze later gaat opwarmen in de oven, zorg er dan voor dat je ze niet te gaar bakt, anders worden ze droog

Groentespies uit de oven

  • Op een prikker rijg je de groente zoals champignons, courgette, rode ui en aubergine.
  • Besprenkel het geheel met het mengsel van olijfolie en tijm.
  • Verse takjes tijm mee rijgen geeft een leuk effect.
  • In de oven op 190 graden gaar maken en smullen maar.

Gehaktballetjes in tomatensaus

  • Maak de gehaktballetjes van rundergehakt met een fijn gesnipperd uitje, paprikapoeder, knoflook en gehakte peterselie.
  • Maak van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes ter grote van een walnoot.
  • Even aanbakken in een koekenpan en als je ze daarna nog in de oven doet, maak ze dan niet te gaar, anders worden ze droog.
  • De tomatensaus maak je heel simpel van tomaten door ze in een steelpannetje te verwarmen en met een staafmixer tot een saus te maken.
  • Beetje zeezout en grove peper uit de molen en klaar zijn je tapas

Salade

  • Kropsla blad gevuld met tomaat, fetakaas, olijf, ui en komkommer.
  • Klein beetje zeezout en grove peper uit de molen en gesneden, verse rozemarijn en olijfolie eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Griekenland