Griekse tapas
Tapas is een verzameling van kleine hapjes.
Je kunt eindeloos variëren.
Geweldig om je visite mee te verrassen.
Equipment
Ingrediënten
Gebakken knoflookgamba's
- 2 teentjes knoflook
- 12 gamba's gepelde met staart
- peterselie verse
- 1 eetlepel olijfolie
Groentespies uit de oven
- 1 bakje champignons
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 30 gram verse tijm
- 1 eetlepel olijfolie
Gehaktballetjes in tomatensaus
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 eetlepel paprikapoeder
- peterselie verse
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- snufje zeezout
- snufje grove peper
Salade
- 1 kropsla
- 1 tomaat
- 100 gram fetakaas
- 1 komkommer
- 15 gram rozemarijn verse
Instructies
Gebakken knoflookgamba's
- De gepelde garnalen kort aanbakken in de olijfolie, met gehakte peterselie en fijngesneden teentjes knoflook.
- Je kunt ze daarna op spiesjes rijgen.
- Als je ze later gaat opwarmen in de oven, zorg er dan voor dat je ze niet te gaar bakt, anders worden ze droog
Groentespies uit de oven
- Op een prikker rijg je de groente zoals champignons, courgette, rode ui en aubergine.
- Besprenkel het geheel met het mengsel van olijfolie en tijm.
- Verse takjes tijm mee rijgen geeft een leuk effect.
- In de oven op 190 graden gaar maken en smullen maar.
Gehaktballetjes in tomatensaus
- Maak de gehaktballetjes van rundergehakt met een fijn gesnipperd uitje, paprikapoeder, knoflook en gehakte peterselie.
- Maak van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes ter grote van een walnoot.
- Even aanbakken in een koekenpan en als je ze daarna nog in de oven doet, maak ze dan niet te gaar, anders worden ze droog.
- De tomatensaus maak je heel simpel van tomaten door ze in een steelpannetje te verwarmen en met een staafmixer tot een saus te maken.
- Beetje zeezout en grove peper uit de molen en klaar zijn je tapas
Salade
- Kropsla blad gevuld met tomaat, fetakaas, olijf, ui en komkommer.
- Klein beetje zeezout en grove peper uit de molen en gesneden, verse rozemarijn en olijfolie eroverheen.