Griezelige Spinnensoep voor Halloween
Een ware kinderklassieker: deze griezelige spinnensoep is perfect voor een Halloween-diner. Gehaktballetjes met spaghettipootjes maken het extra eng en leuk!
Equipment
- Kookpot
- Pan voor kokend water
Ingrediënten
- 250 g gemengd gehakt
- 500 g pompoen vruchtvlees
- 1 l groentebouillon
- 2.5 dl room
- 250 g spaghetti voor de spinnetjes
- Nootmuskaat
- Peterselie voor garnering
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijd het pompoenvruchtvlees in kleine stukjes en doe deze in een kookpot.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 à 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen zacht is.
- Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de room toe.
- Laat nog even doorkoken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Rol gehaktballetjes van het gemengde gehakt.
- Steek in elke gehaktbal vier stukjes ongekookte spaghetti als 'spinnenpootjes'.
- Laat de gehaktballetjes met spaghettipootjes enkele minuten garen in kokend water.
- Laat de spinnetjes vlak voor het serveren in de soep glijden en werk af met gesnipperde peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze soep. Voor de kinderen kun je kiezen voor appelsap of een ander fris drankje.
Een licht droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze soep. Voor de kinderen kun je kiezen voor appelsap of een ander fris drankje.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g